Aanpassing van de skitechniek

In de herfst van 2015 is tijdens het Interski congres in Argentinië het nieuwe skileerplan voor Oostenrijkse skileraren gepresenteerd. Deze opleiding is Europees leidend en mondiaal erkent. Het is ook de methodiek die gevolgd wordt bij Indoor Ski Arnhem.

Zeer kort samengevat, zal de skistijl weer iets natuurlijker worden. De overdreven en geforceerde bewegingen zijn verleden tijd. Er wordt niet meer geskied met een extreme positie van het bovenlichaam en een versterkte verticaal beweging. De bewegingen worden krachtbesparender en sluiten beter aan op de bewegingen die we dagelijks maken. Het skiën moet op deze manier makkelijker worden en net zo vanzelfsprekend als het lopen over straat.

Is het carven dan verleden tijd?

Zeker niet. Alleen het carven wordt pas aangeleerd aan cursisten die zich op een meer gevorderd niveau bevinden. Totdat het carven echt wordt aangeleerd heeft het geen zin om cursisten te laten skiën alsof ze aan het carven zijn. En dat is het grootste verschil in de nieuwe methodiek. Een revolutie op het gebied van skiën is het niet te noemen, maar verstandig is het wel.

Bovenstaande wijzigingen zijn ontwikkeld door Rudi Lapper, leider van de Oostenrijkse Staatliche skileraar opleiding. Indoor Ski Arnhem, heeft een directe relatie met Rudi Lapper, omdat de meeste skileraren van Indoor Ski Arnhem, binnen de skischool van Lapper worden opgeleid en omdat de skimanagers van onze skischool jaarlijks clinics volgen bij Rudi Lapper.

Afgelopen zomer heeft Paul Klotz, Staatlich skileraar, alle skileraren van Indoor Ski Arnhem, omgeschoold naar de hierboven beschreven methodiek.


Nieuws

  • Aanpassing van de skitechniek

    In de herfst van 2015 is tijdens het Interski congres in Argentinië het nieuwe skileerplan voor Oostenrijkse skileraren gepresenteerd. Deze opleiding is Europees leidend en mondiaal erkent. Het is ook de methodiek die gevolgd wordt bij Indoor Ski Arnhem.