Veelgestelde vragen - FAQS

Instructievideo lesvoorbereiding

Video impressie

Welke kleding kan ik het best dragen op de indoor rolbaan?

Een dunne skibroek, een trainings- of joggingbroek is functioneel. Daarop draag je een t-shirt met lange mouwen en of een fleece vest of bodywarmer. Lange sokken voor in de skischoenen is prima.

Kan ik mijn eigen materiaal meenemen?

Ski’s niet, schoenen wel. Mocht je niet in het bezit zijn van skischoenen, en indien gewenst een skihelm, dan stellen wij deze beschikbaar. Dit is bij de lesprijs inbegrepen.

Is het koud op de indoor rolbaan?

Nee, het is “sporthal temperatuur”. Dikke truien, mutsen en handschoenen zijn daarom niet nodig.

Ik kan al behoorlijk goed skiën in de sneeuw, kan ik nog wel wat leren op de indoor skibaan?

Je zult ervaren dat er op de indoor skibaan nog erg veel te leren is. We trainen vooral op de techniek. Ook passen we de baansnelheid en hellingshoek op jouw niveau aan. Daarnaast maak je op de indoor skibaan een eindeloze afdaling: gemiddeld 7 kilometer, 300-350 bochten per les. Je zult merken dat je techniek, balansgevoel, coördinatie en conditie met stappen vooruit gaan. Je wordt één op één gecoacht.

Hoeveel lessen heb ik nodig om te kunnen skiën?

Dit hangt sterk af van je eigen vaardigheid, je sneeuwervaring, je conditie en je motoriek. Algemeen gesproken kun je met 10 lessen veilig, met tempo, controle en dus met plezier skiën in de sneeuw.

Ik heb hoogtevrees, kan ik dan wel leren skiën?

Op zich hoeft hoogtevrees een mooie wintersport vakantie niet in de weg te staan. Wij hebben genoeg cursisten die hoogtevrees hebben, en toch enorm genieten van hun sneeuwsport in de bergen. Door de trainen op onze indoor skibaan leer je technisch goed skiën. Dit is een prettig gegeven om op terug te kunnen vallen, mocht je toch “op slot” komen te staan door je hoogtevrees. Doordat je geoefend bent en weet wat je moet doen, zijn de meeste mensen in staat zich te focussen en hun afdaling (na een moment van rust) te vervolgen.

Ik heb een beperking, kan ik ook leren skiën?

Bij Indoor Ski Arnhem gaan we altijd uit van wat er wel mogelijk is, en dit is maar al te vaak meer dan je aanvankelijk zou denken. Volwassenen en kinderen met bijvoorbeeld vormen van autisme, ADHD, spastische aandoeningen, DOWN syndroom, nieuwe heup, nieuwe knie, etc. zijn praktijk voorbeelden.

Hebben jullie ook speciale begeleiding?

Indoor Ski Arnhem heeft, onder andere, een fysiotherapeut / personal trainer in dienst. Hij begeleidt mensen die te maken hebben met eerder genoemde beperkingen. Ook coacht hij mensen die weer willen gaan skiën na een ski ongeval. Neem gerust contact op voor een afspraak, om de mogelijkheden door te spreken. Wij bieden graag maatwerk.

Snowboarden

Indoor Ski Arnhem verzorgt geen snowboard lessen.


Heeft u nog andere vragen?

Wij hebben geprobeerd om op onze website alle informatie zo gestructureerd mogelijk weer te geven. Maar het kan natuurlijk best zo zijn dat u nog met andere vragen zit. Schroom dan niet om met ons contact op te nemen. Dit kan:

Olympus Sport Arnhem

Kom gerust eens langs op één van onze andere locaties.